Hardlopen en gezond eten dus

20160225MyFitnessPalDecember is zo’n maand waarin je nauwelijks regelmaat hebt en in januari probeer je die dan weer te krijgen, maar daar is wel wat zelfdiscipline voor nodig.

Je kan zomaar jaren werken aan goede voornemens en het roer om gooien, maar als je niet oplet verval je zo weer in oude gewoontes.

Toen ik van de week op de weegschaal stond had ik dat opeens ook door. Ik heb de pech bijna alles wel lekker te vinden en door een blessure zijn de hardlooptrainingen niet meer wat ze geweest waren. Daar zag ik de eerste kilo’s weer verschijnen nadat ik er toch minimaal 20 was kwijt geraakt en ik had me nog zo voor genomen dat niet meer te laten gebeuren.

Tijd dus weer voor wat zelfdiscipline voor die paar kilo’s weer uit de hand gaan lopen.

Gelukkig leven we in een tijdperk met apps. Naast de nadelen van internet, apps en mobieltjes, zijn er ook grote voordelen. Met het hardlopen is zo’n app ideaal, je hoeft niks zelf te berekenen, je gaat gewoon lekker lopen en duwt op de ‘Start Training’ button, makkelijker kunnen ze je het niet maken. Na afloop krijg je een prima overzichtje over je resultaten, route, enz…

Nu had ik dat lopen weer wat opgepakt, de tijden zijn nog niet alles en de afstand ook nog niet, maar dat komt wel weer, beter iets langzamer en korter dan helemaal niet trainen.

Als het gaat om voeding is het wat lastiger, uiteraard doe ik mijn best zo gezond mogelijk te eten, maar ook gezond eten vind ik erg lekker en de porties of gezonde tussendoortjes tellen toch op als je niet oppast en dat zag ik dus op de weegschaal al is de schade nog beperkt. Ik geloof niet in verhalen van ‘zware botten’ en ook niet in de smoes ‘van te klein zijn voor je gewicht’ of aan de ‘O-lijn doen’. Nope, de één zal wellicht makkelijker aankomen dan de ander, maar ik ben nog steeds overtuigd dat ‘Elk pondje gaat door het mondje’ gaat. Geen één excuus accepteer ik dus van mezelf, gewoon opletten op wat je eet en lekker sporten en actief zijn en ik heb mezelf al bewezen daar minstens 20 kilo mee kwijt te raken en je daar dan nog goed bij te voelen ook.

Afgelopen week heb ik dus een app gezocht die voor mij de voedingsstoffen en calorieën telt en vond er een waarvan ik dacht dat die wel prettig was. Het is de ‘My Fitness Pal- app’. Nog leuker is dat je er trainingen in kan verwerken en dus die verbrandde calorieën verrekend worden. Hoe makkelijk wil je het hebben? Waar ik eerst nog alles zat uit te rekenen hoef ik nu alleen maar de voeding in de app te zetten en de trainingen en ik krijg een perfect overzicht. Om vrolijk van te worden.

Of het nu dit gemak is of het steeds meer zichtbare voorjaar, zo is trainen en gezond leven steeds leuker. Het enige wat je nog zelf hoeft te doen is gewoon genieten van het sporten en ik heb geluk, hardlopen vind ik niet een noodzakelijk kwaad maar een prettige activiteit en de wil hebben gezond te eten, iets dat snel went en ook erg lekker kan zijn. Voor dat laatste zijn ook vast recepten-apps te vinden die helpen of je gebruikt je eigen creativiteit.

Wat mij betreft mag het voorjaar komen, met de hardloop-app en My fitness pal-app ben ik er helemaal klaar voor.

https://www.myfitnesspal.nl/

 

Dit bericht is geplaatst in Hardlopen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *