Hardlopen in de regen

20160206HardlopenRegenTegenwoordig heb je buienradar apps en die gebruik ik dan ook als ik wil hardlopen, maar gisteren niet. Het leek mooi genoeg toen ik naar buiten keek dus ik besloot te gaan hardlopen. Als ik beter naar de lucht had gekeken als leerling molenaar had ik gezien dat ik een behoorlijke plensbui op mijn dak zou krijgen en wellicht zelfs zodra ik een voet buiten de deur zette, maar dat had ik niet gedaan, dus ging met goede zin en nietsvermoedend op pad.

Het ging echt lekker, ik voelde mijn enkel nauwelijks, ik liep dan ook redelijk rustig wat me niet altijd lukt omdat ik het makkelijkst loop als ik een bepaald ritme loop. Maar tijdens deze training lag dat ritme op een mooi tempo.

Mooi ritme, veel zin, een heerlijke ochtend en toen voelde ik na zo’n drie minuten toch echt af en toe een druppel regen in mijn gezicht. Veel te laat keek ik omhoog naar de lucht en wist gelijk dat me een nat pak te wachten stond en snel ook. Mijn bril laat ik tegenwoordig thuis want die beslaat altijd tijdens het hardlopen en druppels regen op mijn bril vind ik vervelend. De resultaten op mijn app bekijk ik later thuis die hoef ik onderweg niet te zien, ik heb onderweg genoeg aan de updates van Dolf Jansen die me elke 500 meter een update geeft over de gelopen afstand, de snelheid en hoeveel calorieën ik verbrand heb in de vorm van oliebollen, glas wijn of croissantje.

Dolf vertelde me met emotie in zijn stem dat ik lekker bezig was en dat vond ik zelf ook wel gezien afgelopen trainingen waar mijn enkel veel meer opspeelde dan vandaag en die paar druppels riepen alleen maar jeugdsentiment op. Ik was vroeger een echt buitenkind, geen meisje meisje, ik ging liever het bos in om in bomen te klimmen en kattenkwaad uithalen was wellicht mijn grootste hobby. Als ik water of modder zag had dat een grotere aantrekkingskracht dan wanneer ik poppen of verkleedjurkjes zag. Ik vroeg me dus tijdens het hardlopen steeds meer af waarom ik voor het hardlopen uberhaubt op een weerapp keek.

De regendruppels waren inmiddels een echte bui geworden met hagel erbij en ik verbaasde me erover dat ik er totaal geen last van had. Oké mijn gezicht en handen begonnen wat kouder te worden, maar die hardloopkleding is er blijkbaar op gemaakt daar tegen te kunnen, ik voelde de plensbui er nauwelijks doorheen, het werd niet koud of zwaar zoals gewone kleding en stiekem vond ik het heerlijk die bui net als vroeger. Het is net of je een natuurlijke douche krijgt en alles van je af regent en besloot daarom mijn geplande route niet in te korten maar gewoon uit te lopen, zover was het niet en mijn enkel vroeg er ook niet om. Het hardlopen was voor het eerst weer echt lekker om te doen en ik had het gevoel nog wel verder te kunnen dan de geplande route.

Thuisgekomen zette ik mijn doorweekte hardloopschoenen onder de verwarming en haalde even een handdoek over mijn doorweekte haren. Bril op om de analyse op mijn hardloop app te checken en daar werd mijn vermoeden bevestigd. Met een afstand van 2.381 meter, in 16:13 minuten, een gemiddelde snelheid van 8,81 km/u en 134 calorieën ben ik tevreden genoeg voor nu.

Mijn weerapps gebruik ik niet meer voor het hardlopen want hardlopen in de regen is minstens zo lekker als met droog weer. Zondag maar eens naar de 3 km, ik ben blij dat ik het weer kan opbouwen.

Dit bericht is geplaatst in Hardlopen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *