Bucketlist voor 2016

20151229bucketlistBucketlist, het is een woord dat je steeds meer hoort en op een of andere manier spreekt dat woord me meer aan dan goede voornemens, alsof er meer daadkracht in zit. Dat is dan ook de reden dat ik er voor 2016 één gemaakt heb.

Mijn bucketlist heeft vooral te maken met de besluiten van afgelopen jaren, met name van het jaar 2015, waar ik bepaalde wegen ingeslagen ben en een beginnetje gemaakt heb met nieuwe voornemens.

Met stip op nummer 1 komt te staan, niet meer mezelf laten beperken door bureaucratisch onrecht.

2. Net zo gelukkig blijven als afgelopen jaar met ons gezin, daarvan genieten en hoop blijven houden dat wat nog ontbreekt goed komt.

3. Mijn middelste zoon zo snel mogelijk laten starten op een geschikte MBO-opleiding nu hij weer bij ons woont en mijn jongste zoon aanmelden voor het Voortgezet onderwijs.

4. Naar genoeg festivals en concerten gaan met vriendlief, iets dat we allebei erg leuk vinden om te doen.

5. Verder uitbreiden met Trammetje 26 en doorgaan met schrijven en wie weet mijn tweede boek uitbrengen waarmee ik een begin gemaakt heb.

6. Weer eens lekker met ons gezin op een mini-vakantie gaan.

7. Gediplomeerd molenaar worden.

8. Een hardloopwedstrijd van minimaal 10 km lopen.

9. Meer tijd nemen voor gitaarspelen.

10. De laatste paar kilo’s afvallen zodat ik net onder de 60 kilo weeg.

Als ik mijn lijstje zo bekijk, hoef ik me niet te vervelen aankomend jaar, maar vervelen komt sowieso niet in mijn woordenboek voor. Ik ben er helemaal klaar voor om mijn bucketlist af te werken en heb er zelfs heel veel zin in om alles te gaan afvinken aankomend jaar. Een aantal van de punten op mijn lijst zijn eerder niet gelukt, maar ik weet nu dat als iets niet werkt je het roer moet omgooien net zolang tot je een manier vindt dat het wel werkt. In mijn blogs is te volgen wat er afgevinkt kan worden van mijn bucketlist en of het roer om gooien werkt.

Dit bericht is geplaatst in Het roer om. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *