Bucketlist voor 2017

Het is weer december en ik bekeek nog eens mijn bucketlist die ik vorig jaar rond deze tijd gemaakt had en gelukkig kon ik de belangrijkste dingen die op de bucketlist stonden afvinken.

Met stip op nummer 1 stond op mijn bucketlist, mezelf niet meer te laten beperken door bureaucratisch onrecht. Dat is gelukt, niet dat je je bureaucratisch onrecht kan veranderen, maar je kan er wel voor kiezen te kijken naar je mogelijkheden in plaats van de muren te zien waar je tegenaan loopt en die je alle zicht ontnemen. Afgelopen jaar koos ik in het kader van ‘het roer om’ ervoor om bij een muur niet te blijven staan maar links of rechts te gaan en te kijken welke wegen daar lagen om verder te komen en met succes. Hierdoor kon ik een paar andere bucketlist punten ook afvinken.

Wat ook afgevinkt kan worden van mijn bucketlist zijn geschikte scholen vinden voor mijn kinderen. De jongste is brugpuber geworden en de school van zijn dromen zit hij nu op en ik geniet op en top van zijn inzet en plezier ondanks dat hij er best ver voor moet fietsen, iets dat hij er zonder problemen voor over heeft, het voelt goed als je het gevoel hebt dat je kind op de juiste school zit en je zijn plezier ziet. Met deze verandering is ook mijn fase als moeder van basisschoolkinderen afgesloten, ik vind het wel wat dat mijn jongens al zo groot zijn en één zelfs al voor de wet volwassen nu hij al 19 jaar is.

Mijn middelste zoon is onverwachts eind 2015 weer bij mij komen wonen na er een paar jaar voor gekozen te hebben bij zijn vader te gaan wonen, iets waar ik zo gigantisch blij mee ben dat ik het niet eens kan zeggen of schrijven hoe blij. Dit betekende dat we onverwachts een geschikte school voor hem moesten vinden omdat hij eerder in een ander deel van het land woonde. Ook dit is gelukt, hij zit op een school waar hij zelfs uiteindelijk meer mogelijkheden heeft dan dat hij had. Voor hem een erg grote vooruitgang en als moeder natuurlijk geweldig om te zien dat je kind al is hij bijna volwassen zoveel meer kansen en mogelijkheden heeft nu en zulke mooie sprongen maakt in zijn ontwikkeling. Mijn zoon is nu echt begonnen met keuzes maken over welk beroep hij gaat kiezen en te werken aan een weg naar zijn dromen, geweldig om te zien waar je kinderen voor gaan kiezen en welke dromen ze hebben en ze te mogen begeleiden op hun weg daar naar toe.

Genoeg blijven genieten en plezier maken en samen met vriendlief naar festivals en concerten te blijven gaan kan ook afgevinkt worden voor 2016, dat is prima gelukt, maar is ook een punt dat ik gewoon op mijn nieuwe bucketlist laat staan, deze is gewoon te leuk om ervan af te schrappen.

Een ander punt op mijn bucketlist was Trammetje 26 verder uit te  breiden en ook dat is gelukt. Je moet aan veel eisen voldoen om geregistreerd en gediplomeerd gastouder te zijn en ondanks dat ik in mijn vorige woonplaats dat keurig voor elkaar had twaalf jaar lang, begon ik hier weer helemaal opnieuw, alles moest kindvriendelijk gemaakt worden en het had tijd nodig ook hier alles zover in orde en ingericht te hebben dat ik geregistreerd kon worden, maar het is afgelopen jaar gelukt en ik heb weer officieel kunnen starten. Door na mijn verhuizing ander werk uit geprobeerd te hebben weet ik zeker dat ik gastouder zijn toch echt het leukste vak vind dat er is, ik blijf dit gewoon tot mijn pensioen en misschien langer doen in ieder geval drie á vier dagen per week, wellicht met als duo of trio baan schrijven en iets met de kinderontwikkelingsmethode ZaaiGoed die ik in 2016 tegen gekomen ben en me in verdiept heb. Trammetje 26 is een project waar ik altijd aan zal blijven werken om de kinderopvang zo altijd te kunnen blijven verbeteren en toetsen aan de laatste inzichten en mogelijkheden. Ook dit punt laat ik dus gewoon op mijn bucketlist van 2017 staan.

Het leukste dat ik kan afvinken van mijn bucketlist van afgelopen jaar is toch wel gediplomeerd molenaar worden, dit kan dus echt van mijn bucketlist af en wat ben ik daar blij om, het examen halen en de weg daarna toe vond ik erg pittig en ik ben vooral blij dat ik dit niet nog eens te hoeven doen, wellicht maakt dat het ook zo fijn dat ik dit punt echt kan afvinken. Toch, nu dit niet meer op mijn nieuwe bucketlist staat is het hele molengebeuren als passie alleen maar groter geworden en ik kan altijd blijven bijleren, zeker het weer waar je als molenaar niet zonder kan is er als extra hobby bij gekomen. Niet meer op mijn bucketlist, maar nu gewoon als hobby blijf ik verder gaan als molenaar en met een weerhobby als extraatje erbij, maar dan zonder de druk van een examen.

Blijven schrijven is ook gelukt, als ik alleen al naar mijn blogsite kijk, staan er heel wat schrijfsels bij van afgelopen jaar en ik ben eigenlijk verbaasd dat ze zo goed gelezen worden. Blijkbaar zijn er genoeg mensen die het net zo leuk vinden om mijn blogs te lezen als dat ik het vind om ze te schrijven. Dank jullie wel voor het lezen, het heeft voor mij erg veel meerwaarde dat buiten het plezier dat ik aan het schrijven beleef het niet alleen maar mijn plezier is maar ook de lezers het leuk vinden om ze te lezen. Stiekem ben ik best wel benieuwd naar jullie lezers en zou ik het geweldig vinden als ik door mijn scherm kon kijken via jullie scherm als jullie aan het lezen zijn. Voel je vooral vrij om mee te schrijven in reacties of persoonlijk naar mijn e-mail nvotterloo@gmail.com .

Van de tien punten die ik vorig jaar op mijn bucketlist gezet had zijn alleen van de laatste drie echt niks van terecht gekomen, zoals een hardloopwedstrijd van 10 km lopen, meer tijd nemen voor gitaar spelen en de laatste paar kilo’s afvallen en ik heb besloten ze ook niet meer op mijn nieuwe lijstje te zetten. Er zijn tijden dat ik eraan werk en dat ik er weinig mee doe en eigenlijk vind ik dat wel  best zo ook.

Mijn bucketlist voor 2017 ga ik geen 10 punten meer opzetten, deze wordt korter en minder intensief dan mijn lijst van afgelopen jaar, ik heb zin in een relaxed jaar. Voor 2017 zal mijn bucketlist er als volgt uitzien.

  1. Gewoon lekker doorgaan zoals nu er wat van maken, plezier maken en gelukkig zijn.
  2. Genieten van Trammetje 26 en mijn hobby’s met name mijn molen- en weerpassie.
  3. En nieuw op de bucketlist voor 2017 maar wat eigenlijk vanaf mijn 18e een droom van me is, mijn motorrijbewijs halen. Zo’n 23 jaar geleden had ik bijna mijn motorrijbewijs gehaald, maar vlak voor mijn examen ben ik daar door omstandigheden mee gestopt, nu met vriendlief die een motorrijbewijs heeft en door mijn korte lijstje voor 2017 denk ik dat dit op mijn bucketlist van 2017 kan. Eind 2017 zal ik het weten of deze dan eindelijk afgevinkt kan worden. Afgelopen paar jaren kwam er steeds wat tussen met hogere prioriteit, maar in 2017 is het misschien weer haalbaar. Ik zie mezelf al helemaal op een chopper samen met vriendlief toeren op zondagen nu de jongens al zo groot zijn dat ze steeds meer hun eigen gang gaan. Of gewoon motortochten langs molens. Yep, deze mag op mijn bucketlist van 2017.
Dit bericht is geplaatst in Het roer om. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *