Een heel gelukkig en mooi 2017

En toen was het oude jaar voorbij en is 2017 gekomen en om te beginnen wens ik voor alle lezers van mijn blogs dat 2017 een mooi en gelukkig jaar gaat worden.

Zelf heb ik veel zin in 2017, afgelopen jaar zijn wensen uitgekomen zoals molenaar worden, mijn kinderopvang “Trammetje 26” officieel kunnen starten en heb ik kennis gemaakt met een ontwikkelingsmethode voor in de kinderopvang dat ZaaiGoed heet en de rol als opvoeder laat zijn als die van een tuinman die zaait, goed kijkt naar het gewas en doet wat nodig is om elk gewas op de manier die het nodig heeft tot bloei te laten komen. Een methode gebaseerd op het Essisme dat gaat over “Zijn wie je bent” wat buiten voor de kinderopvang geschikt is voor ieders ontwikkeling. Door zo intensief bezig te zijn met dit soort thema’s en de doelen die ik had voor 2016 was het een zeer geslaagd en mooi jaar geweest maar ook behoorlijk intensief.

Het roer is al een tijdje om en het invullen van de nieuwe koers daar ging 2016 vooral over. Nu in 2017 hoop ik dat de kinderopvang goed gaat lopen, ik heb er heel veel zin in. Eigenlijk is het een stukje van de nieuwe koers die niet nieuw is, ik heb eerder twaalf jaar lang met heel veel plezier een goed lopende kinderopvang gehad, ik moest er alleen door na mijn verhuizing iets anders uit te proberen als werk van bewust worden dat mijn passie echt zit in het werken met kinderen. Wat nieuw is aan deze kinderopvang is dat het vroeger niet gebruikelijk was buiten een pedagogisch plan ook bewust te werken met een ontwikkelingsmethode. Nu dit steeds meer voorkomt en ik me verdiept heb in diverse methodes en er één gevonden heb tijdens een bezoek aan de vakbeurs KindVak 2016 die prima aansluit “Trammetje 26” is dit dus een nieuwe toevoeging en één waar ik nu al super enthousiast over ben.

Als je je rijbewijs gehaald heb, begint daarna pas het echte autorijden en de ervaring opdoen, nu ik molenaar ben zie ik dat hetzelfde, dit jaar kan ik echt als molenaar aan de slag en ook  als molenaar heb ik daar afgelopen jaar al een mooi begin mee gemaakt met een leuk team op de Wilpermolen en met een actieve en prettige stichting tot behoud van de Wilpermolen. Voor de molens en molenaars is het te hopen dat het in 2017 voor de wind gaat. Nu zijn de bezoeken aan andere molens niet een manier om een doel te bereiken, maar gewoon omdat het leuk is en mijn ervaring uit te breiden, hoe relaxed is dat? Dit jaar gaat vast een leuk molenjaar worden.

Waar wel een uitdaging ligt komend jaar is waar onder meer mijn vorige blog over ging, hoe om te gaan met media en social media en net zoals Lange Frans in mijn vorige blog met zijn raps me daar goed over na liet denken was het vandaag een ander lied en weer uit een totaal andere hoek van muziek dan ik normaal graag luister of zelf speel op mijn gitaar José Rodriquez of op de piano. Apart dat muziek zelfs uit totaal andere hoeken dan ik gewend ben zo’n invloed kan hebben.

Was het in mijn vorige blog waar Lange Frans me liet nadenken over nieuwsitems en berichtgeving was het vandaag André Hazes jr. waar het ging over de sociale kant en de vrijheid dat in te richten zoals je zelf graag wilt. Eén ding is me duidelijk, het roer omgooien is soms best lastig zeker als het gaat om dat laatste waar André Hazes jr. me vandaag over na liet denken wat je op sociaal gebied of via social media wel of niet in je leven wilt. Gisteren de eerste dag van 2017 kreeg ik dat gelijk als uitdaging aangeboden, het is net of ik al gelijk de eerste dag van het jaar al mocht laten zien of ik ook echt het roer durfde om te gooien en of ik in praktijk kon laten zien wat ik in 2016 geleerd had. Dit lied van André Hazes jr.  kwam voor mij als antwoord. Wellicht zal ik deze dit jaar even wat vaker moeten gaan luisteren om ook deze uitdaging van het roer om gooien vol te houden.

2017 gaat denk ik voor mij een jaar van uitvoering worden en daar heb ik vreselijk veel zin in, ik ben er klaar voor, kom maar op 2017. Ik wens voor iedereen dat dit lied van André Hazes jr. “Ik leef mijn eigen leven” ook helpt gewoon te zijn wie je bent al is het omdat er al genoeg anderen zijn. Wat is muziek toch een mooi hulpmiddel als aanmoediging. Een mooi lied als start van 2017.

Voor de liefhebber die in 2017 ook zijn of haar eigen leven wilt leiden de link naar het lied: https://www.youtube.com/watch?v=rRG_oU5GRB4

Dit bericht is geplaatst in Het roer om. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *