Je dromen achterna

20160721StuurwielAfgelopen jaren heb ik veel gelezen over je dromen volgen en waarmaken. Op tv zag ik wel eens mensen die vertelden over hun geluk en hun dromen die uit kwamen. Het is net zoiets als mensen die zeggen dat je je hart moet volgen. Mensen die hiermee de media halen onderbouwen hun overtuigingen dan met mooie voorbeelden uit hun leven. En wie wilt nu niet dat hun dromen uitkomen, ik wel in ieder geval, dat is dan ook de reden waarom het roer om ging, in mijn geval kon dat alleen maar door drastische maatregelen te nemen en rigoreuze stappen.

Ik heb er geen spijt van, ondanks de ook zeer verdrietige gevolgen van die beslissing, leverde het vanaf de eerste dag dat ik de stappen nam een boel opluchting en ook geluk met zich mee.  Maar ondanks dat bleek het nog niet zo eenvoudig mijn dromen waar te maken en de boel geregeld te krijgen zoals ik graag wilde. Onrecht, de ambtelijke molen en bureaucratie houden geen rekening met dromen ben ik achter gekomen, net zomin als regels en wetgeving die in sommige gevallen allang hun doel voorbij gestreefd zijn dat doen. Soms leek het wel dat onredelijkheid en oneerlijkheid winnen van eerlijkheid en redelijkheid. En hoe positief ik ook meestal probeer te zijn, soms was het niet makkelijk om de handdoek niet in de ring te gooien en het op te geven.

Ondanks dit besloot ik dit keer trouw te blijven aan mijn dromen en niet op te geven, “kan niet” doe ik niet meer aan, ik besloot dat het wel kon, want wat ik wilde ging om mijn passie, om iets waarvan ik zelf vind dat perfect bij mij past en misschien dat het niet per direct gelukt is, maar dan duurt het maar iets langer dat mijn dromen uitkomen, ik heb geen haast, ik zou zorgen dat ik voorbereid was voor wanneer de dromen voor mijn deur stonden en hield mijn voelsprieten in de aanslag om kansen en mogelijkheden niet te missen.

Afgelopen twee jaar ben ik dus alvast gaan doen wat ik wel alvast doen kon ter voorbereiding van mijn dromen die hoe dan ook uit zouden gaan komen. Een boek uit brengen en gaan schrijven zoals hier op mijn blog was er één van en daar kon ik alvast mee gaan beginnen. Mijn boek is inmiddels uit gekomen en er zijn er meer verkocht dan ik verwacht had en mijn blog daar staan al bijna 47.000 bezoekers op de teller.  Alvast een leuke, gezellige kinderopvang opzetten was het tweede waar ik een begin mee kon maken tot de ambtelijke molen het met me eens was en me ook daadwerkelijk toestemming gaf om officieel  geregistreerd te staan, ook dat is nu gelukt. Mijn gezondheid moest verbeteren om mijn dromen straks waar te maken en ze vol te houden en dat is nu ook voldoende verbeterd. Molenaar worden ben ik al een heel eind mee en tot slot heb ik door het schrijven over mijn activiteiten en het roer om een prachtige kans gekregen een opleiding tot trainer van een kinder-ontwikkelingsmethode te volgen.

Mijn conclusie is, die mensen waarvan de dromen uitkomen, die succesvol zijn in waar ze voor gaan, waarvan ik eerst dacht dat ze misschien gewoon veel geluk gehad hebben, hebben gelijk gehad. Als je opgeeft en niet trouw blijft aan je dromen komen ze zeker niet uit, maar als je trouw blijft aan je dromen  zullen ze uitkomen, misschien niet per direct of op de manier zoals je verwacht, maar vroeg of laat, als je zorgt dat je erop voorbereid bent als je dromen je richting op komen en je voelsprieten uitstaan voor kansen en mogelijkheden kan het zomaar zijn dat je dromen voor je deur staan.

Nu nog slagen voor mijn landelijk examen als molenaar en mijn dromen zijn afgevinkt van mijn lijstje. Omdat de voor mij belangrijkste dromen dan uitgekomen zijn ga ik dan gewoon weer een nieuwe droom bedenken. En ik heb al een vermoeden wat dat gaat worden. Ik zou super graag mijn motorrijbewijs halen en twee motoren in huis zodat vriendlief die al een motorrijbewijs heeft, en ik lekker kunnen toeren in de weekenden. Dat mijn motorrijbewijs willen halen was zo’n vijfentwintig jaar geleden al een droom van me, ik had al zoveel lessen gehad dat ik mijn examen aan mocht vragen,  maar het  was ook een droom waar ik toen niet trouw aan bleef omdat een ander niet wilde dat ik zou gaan motorrijden die toen een grote rol in mijn leven speelde, maar nu het roer om is mag daar best weer verandering in komen. Heerlijk je dromen nastreven.

Dit bericht is geplaatst in Het roer om. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *