ScumBash

20160222ScumBashEen belangrijk punt dat voor mij bij het roer omgooien hoort, is plezier maken. Iets dat vriendlief en ik beide erg leuk vinden is om naar rock en metal festivals te gaan en dan het liefst in de open lucht. Heerlijk is dat van het ene podium naar het andere te wandelen, genieten van muziek, kraampjes met lekker eten, een drankje (cola light in mijn geval want ik was de Bob en bovendien is zo’n dag voor mij al zwaar genoeg zonder alcohol) en samen plezier hebben.

Meestal is dat een voorjaars-, zomer- en najaarsactiviteit in verband met het weer, maar ScumBash is er al in februari.

Eerder is dat iets dat we gewoon plande, maar nu ik chronische ziek ben kan ik zo’n dag wel inplannen, maar moet ik vooral ook rekening houden met wat ik na zo’n dagje voor planningen en verantwoordelijkheden heb, want meestal na een hele dag uit, gaat dat ten koste van mijn energie voor de dagen erna en betekend dat ook een paar dagen buik klachten. Het is voor mij een bewuste keus om dat er voor over te hebben of niet en omdat ik plezier maken en dan nog het liefst met vriendlief erg belangrijk vind, heb ik dat er voor over.

Dit keer viel zo’n dagje uit erg gunstig voor me, ik had toevallig drie dagen geen belangrijke afspraken na dat festival.

Jongste zoon ging logeren bij oma, andere zoon heeft de leeftijd een dagje en avond best alleen thuis te kunnen blijven met oma standby.

ScumBash was weer geweldig, alhoewel ik met het festival dat ik meemaak steeds meer de noodzaak van gehoorbescherming ga inzien, het wordt tijd die eens aan te schaffen, zeker omdat mijn favoriete plek toch heel dicht bij het podium is waar ook de boxen staan.

Niet alleen ScumBash was geweldig, maar ook de locatie in de oude Van Nelle fabriek in Rotterdam. Naast het feit dat het binnen is, dus droog en warm straalt de fabriek leven uit, de muren, plafonds en hallen, ze nemen geschiedenis met zich mee en een beelddenker als ik zie nog zo mensen er hard werken.

Wat het nog meer bijzonder maakt is dat mijn familie allemaal uit Rotterdam en Schiedam komt en ik een oudtante van ruim in de tachtig heb die regelmatig bij me komt buurten en me eens vertelde dat mijn voorouders daar gewerkt hebben.

In die tijd was het heel gebruikelijk dat ze al erg jong aan het werk moesten, kilometers ervoor moesten lopen en moeders ze volgde om pannetjes goed ingepakt warm eten te brengen. En nu zoveel jaar later stap ik, een familielid van generaties later lekker lux in een auto, die me van deur tot deur brengt om daar te genieten van zoals het op de site van ScumBash zelf vermeld staat ‘One day of pure goddamn Rock n Roll’ en dat in ‘Rotterdamn’.

In gedachte zie ik voorouders in hun jonge versie er rondwandelen en vraag me af of wat ze zouden denken van de muziek, het eten (zouden ze weten wat een patatje pulled pork is?) en of ze uberhaubt wel wisten wat al die apparatuur was die wellicht voor hun dat gigantische lawaai veroorzaakte. Ergens voelde ik me die dag toch aardig verwant met een stukje verleden.

Kortom dagje plezier was goed geslaagd, goede bands, lekker eten, leuk gezelschap, romantisch zo met vriendlief samen en een boel dagdromerij doordat mijn oudtante verteld heeft over een stukje familiegeschiedenis dat zoveel jaren eerder op dezelfde plek zich afspeelde en waarvan de fabriek nog steeds de sfeer van uitstraalde.

http://www.scumbash.nl/

Dit bericht is geplaatst in Het roer om. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *