Vidalogie

Vidalogie? Wat is dat dan?

Ook ik had er tot eind 2015 nooit van gehoord. Eind 2015 kreeg ik een training aangeboden “Training Loopbaanstrategie en Selfbranding” bij een coach van Vidalogie, Anja Westerink. Die training had alles te maken met het ‘Roer omgooien’ en wat hindernissen die belemmerend werkte te doen wat ik wilde en sterker nog, ik wist niet eens meer precies wat ik wilde en wat de mogelijkheden waren. Deze training zag ik dus wel zitten, misschien zou het helpen verder te komen.

Vidalogie staat voor Strategische Levenskunst en is zoals de website ervan zegt “De competentie van de toekomst”. Ik had geen flauw idee hoe dan, maar stond open ervoor dat te gaan ontdekken.

Eind 2015 had ik al gehoord over Vidalogie, maar ik schrijf er nu pas over, ook omdat ik nu zo’n 1,5 jaar later met volle zekerheid kan zeggen dat die training gewerkt heeft. Niet dat je van de ene op de andere dag je nieuwe loopbaan strategie bedacht en uitgevoerd hebt en je multimiljonair bent. Maar toen had ik nog niet durven bedenken dat ik binnen 1,5 jaar het resultaat al haalde wat ik wilde halen en dat heeft inderdaad alles te maken met strategie en niet ontelbare keren je hoofd blijven stoten aan de zelfde steen met dezelfde buil op je hoofd als gevolg.

De training Loopbaanstrategie en Selfbranding van Vidalogie kijkt eerst naar je sterke en zwakke punten, als die in kaart zijn gebracht weet je al een heel eind wat dingen zijn die bij je passen en wat niet. En dan wordt gekeken met die sterke en zwakke kanten wat je zou willen en wat er moet gebeuren dan je doelen voor elkaar te krijgen, dit in korte termijnstappen en lange termijnstappen.

Ik weet het niet meer precies, maar volgens mij dacht ik zo’n 5 tot 6 jaar nodig te hebben en begon met korte termijnstappen, besloot vast te houden aan mijn doelen omdat ik ook geen beter alternatief zag en dan te zien hoe het zou lopen. En het grappige is dat alles veel sneller bleek te gaan dan verwacht en binnen 1,5 jaar al de resultaten gehaald waren waarvan ik dacht dat het jaren zou duren of misschien wel nooit zou lukken.

Mijn doelen waren weer als gastouder in mijn eigen kinderopvang te gaan werken 3 á 4 dagen per week, iets dat ik in een vorige woonplaats 12 jaar met heel veel plezier gedaan had en dat was nog niet zo makkelijk op het moment dat ik de training volgde er waren nog wel wat stappen te ondernemen om dat ook hier weer voor elkaar te krijgen. Maar toch is het gelukt en sneller dan verwacht en sta ik zelfs weer ingeschreven met ‘Trammetje 26’ bij de Kamer van Koophandel.

Daarnaast wilde ik gediplomeerd molenaar worden wat niet zo goed lukte door examenvrees, maar door de training bij Vidalogie besloot ik dat als iets niet werkt je niet op dezelfde voet door moet gaan omdat dan het resultaat ook hetzelfde is. Door de voorbereidingen naar het molenaarsschap anders aan te pakken heb ik toch dat diploma kunnen halen. De 1 á 2 dagen die ik nu over heb in de week kan ik me daardoor bezighouden met molens en erfgoededucatie. En als derde doel had ik meer te gaan schrijven en bloggen vind ik daar een leuke vorm van. Op dit moment heb ik al 153 blogs geschreven en wat ik nooit verwacht had is het aantal bezoeken en dus keren dat mensen zo’n blog gezien hebben waarbij de teller al over de 116.611 staat, zoveel mensen ken ik echt niet, maar ik weet dat er lezers bij zitten die de blogs ook echt volgen en me zelfs op de vingers tikken als het wat langer duurt eer er weer één verschijnt.

Wat mij betreft kan je achteraf het beste kijken of iets gewerkt heeft en mijn conclusie over Vidalogie is dat het werkt, prima tools geeft om je loopbaan te bepalen en je doelen te halen, een aanrader dus als je net als ik het ‘Roer om wilt gooien’, een carrière switch wilt maken of zoekend bent naar wat je wil. En eerlijk is eerlijk, ik stond er open voor, maar was ook best sceptisch en dacht dat sommige hindernissen niet te nemen waren maar dat is niet waar, je moet soms alleen wat vaardigheden ervoor aanleren of een andere route pakken. Ik ben blij de kans gehad te hebben deze training te volgen toen en merk dat ik er nog steeds dagelijks baat bij heb.

Voor de liefhebber de link naar de site van Vidalogie: http://www.vidalogie.com/

 

Dit bericht is geplaatst in Het roer om. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *