Mijn kleine neefje

20160214LogerenDat ik erg blij kan worden van kleine kinderen is denk ik wel duidelijk geworden met name uit mijn blogs over de kinderopvang. Deze kleine wereld-ontdekkertjes, die met een open houding en vol interesse nog zo puur de wereld om zich heen ontdekken bezorgen mij regelmatig een grote glimlach op het gezicht.

Mijn eigen jongens zijn met hun 18, 16 en 12 jaar alweer zo groot, wat ook erg leuk is en er steeds meer duidelijk wordt dat ze hun eigen interesses en persoonlijkheid hebben een proces dat als moeder erg leuk en mooi is om te volgen. Ik geniet nog steeds van elk moment dat ik heb met hun en zou zelf ook niet meer eraan moeten denken moeder te zijn van baby’s, peuters of kleuters, wat toch meer een 24/7 rol is dan wanneer je kinderen alweer zo groot zijn. Als je kinderen groter worden, kan je ook steeds meer je eigen gang gaan omdat de kinderen zich steeds beter zelf redden als ze groter worden en ook steeds meer hun eigen leven gaan leiden.

Al met al heb ik het dus mooi voor elkaar als gastouder dat ik zo toch kan genieten van die mini-mensjes en in de avonden, weekenden en vakanties kan genieten van het moeder zijn van grote jongens en weer steeds meer ruimte heb voor tijd samen met mijn vriend en voor mezelf omdat de grote jongens zichzelf wel vermaken.

Maar sinds ruim een jaar heb ik nog meer geluk erbij gekregen en ik heb er zelf niks voor hoeven doen, behalve dan ervan te genieten.

Mijn zus met wie ik toch behoorlijk van leeftijd verschil daardoor een stuk jonger is en haar vriend zijn ouders geworden. Dat betekent dat ik er een klein neefje bij heb, hij is pas één jaar geworden en nog leuker is dat mijn neefje af en toe hier mag logeren. Alle andere neefjes en nichtjes zijn rond de leeftijd van mijn eigen kinderen of zelfs al volwassen, ook leuk uiteraard om tante van te zijn, maar zomaar weer een klein neefje is wel heel bijzonder, als enige dreumesje nog in de familie heeft hij een speciaal plekje bij me.

Dit weekend is hij ook bij ons en echt, ik ben dol op mijn zusje en zie haar graag, maar als zij zo af en toe uitgaat zie ik haar dat ook erg graag doen, want dan is er een kansje dat mijn kleine neefje zomaar hier mag logeren. Hoe blij ik ook ben dat ik voor mijn jongens niet in de nacht meer mijn bed uit hoef om flesjes te maken, voor mijn neefje doe ik het graag, met zijn oogjes vol streken, de lachende pretoogjes die me aanstaren en de maaltijden die tot achter zijn oortjes verdwijnen maken het de moeite waard.

Mijn conclusie is dat moeder zijn het mooiste is dat me ooit overkomen is, maar tante zijn is bijna net zo leuk en hetzelfde met gastouder zijn. Het is anders, als je eigen kinderen nog klein zijn is het erg leuk, maar ook zo gewoon, je zit er middenin, maar als je kinderen groter zijn en je zo toch nog even mag genieten van die kleintjes om je heen is dat best bijzonder, zeker omdat je ze niet meer 24/7 hebt, maar vooral de leuke kanten, het vertroetelen en ze ook weer terug kan geven zodat je weer meer je handen vrij hebt.

Als genieten in de kleine dingen van het leven zit, is zo’n klein neefje toch eerder een groot geluk. Dat tante zijn is een prima uitvinding, een rol die me goed bevalt.

Dit bericht is geplaatst in Overigen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *