Baby Cocoon

In de avonduren of als de kinderen in de opvang lief aan het spelen zijn vind ik het heerlijk te loom breien. Deze hobby in combinatie met de kinderopvang waar ik in praktijk regelmatig zie dat jonge baby’s vaak baat hebben bij baker-slaapzakjes en het hen een gevoel van geborgenheid geeft bracht me op het idee van deze hobby te combineren met het idee van baker-slaapzakjes. Na wat speurwerk op internet vond ik het idee van gebreide Baby Cocoon en besloot deze zelf ook te gaan loombreien.

Deze Baby Cocoon is losjes gebreid en geven de baby de ruimte om toch ook te kunnen bewegen maar wel de geborgenheid van een cocoon. Bovendien zijn ze schattig om te zien of om te gebruiken voor baby-fotoshoots.

Een Baby Cocoon is gebaseerd op het idee van inbakeren, iets dat eigenlijk al een oeroude traditie is. Vroeger werd het inbakeren toegepast om zo te voorkomen dat kinderen scheef zouden groeien of een navelbreuk zouden oplopen. Ook dacht men vroeger, dan heb ik het over het einde van de achttiende eeuw, dat men zo kneuzingen zou kunnen genezen die ontstaan zouden zijn bij de geboorte.

Tegenwoordig is het inbakeren weer een behoorlijke tijd populair aan het worden maar dan om andere redenen. Inbakeren wordt toegepast bij huilbaby’s en baby’s die moeilijk slapen. Het geeft de baby een geborgen gevoel en rust waardoor het verschil per direct merkbaar is. Iets dat ik zelf als gastouder al vaak heb kunnen waarnemen.

Er zijn dan ook veel variaties op het inbakeren gekomen zoals  de Puckababy, de Woombie en de Ergococoon. Daarnaast heb je ook bakerzakken, dit is niet een echt inbakerproduct maar een slaapzak zonder armsgaten waarbij de armpjes van de baby in het slaapzakje zijn om zo het maaien met de armpjes te voorkomen.

De gebreide Baby Cocoon zit er een beetje tussen in. De armpjes kunnen in de zak, maar je kan er ook voor kiezen de Baby Cocoon tot onder de armpjes van de baby te doen waardoor de armpjes vrij zijn. Dit laatste is zowiezo aan te raden voor baby’s die beginnen met omdraaien. Net als bij inbakeren is ook bij het gebruik van de gebreide Baby Cocoon het advies de armpjes vrij te houden vanaf 4 maanden of zelfs eerder als je baby al eerder probeert om te rollen. Uiteraard is het advies altijd wanneer je baby onrustig is advies te vragen bij het consultatiebureau of arts omdat onrust ook medische redenen kan hebben. Daarnaast is het zo dat hoewel veel baby’s baat hebben bij inbakeren of baker-slaapzakjes en het gebruik ervan aan te raden is er ook medische redenen kunnen zijn deze niet te gebruiken, bij het consultatiebureau of een arts kan dat beoordelen.

Een leuke bijkomstigheid van deze hand gebreide Baby Cocoon is dat ze ook super schattig zijn en erg leuk om te gebruiken bij baby-fotoshoots. Een aantal voorbeelden staan al op mijn site van mijn kinderopvang en zijn te zien op deze link: http://www.trammetje26.nl/423635349

Buiten deze voorbeelden zullen er de komende tijd meer foto’s van voorbeelden op de site bij te komen staan, dus kom gerust nog eens terug op site waar ze staan. Ook kunnen ze naar eigen idee gebreid worden, je kunt denken aan kleur en model. Informeer gerust naar de mogelijkheden via mijn e-mailadres: nvotterloo@gmail.com.

Dit bericht is geplaatst in Kinderopvang "Trammetje 26". Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *