Een verjaardag

20160511VerjaardagUiteraard zijn de kinderen die bij Trammetje 26 ook eens per jaar jarig. Toen ik nog mijn kinderopvang in de buurt van Nijmegen had maakte ik daar altijd een feestje van op de eerste dag dat ze na hun verjaardag kwamen en zo wil ik het ook doen bij Trammetje 26.

Eén van de kindjes was dus jarig geweest, een mooie gelegenheid om een oude traditie opnieuw in te voeren, want al die andere jaren waren die verjaardagsfeestjes erg leuk voor de kinderen.

En toen dit kindje binnenkwam kon ik al snel zien dat hij erg jarig geweest was en één vraag over zijn verjaardag en de kuiltjes kwamen in zijn wangen en niet snel erna volgden alle verhalen erover,  zo’n verjaardag leeft dan ook nog vaak dagen door.

Eerder versierde ik altijd de kinderopvang met vlaggetjes, maar hier hebben we buiten een veranda met zithoek eronder en met dit weer verwachtte ik niet echt binnen in de opvang te zijn. De vlaggetjes gingen dus mee naar buiten en heb ik opgehangen onder de veranda. Na de tassen op hun plek gezet te hebben ben ik dan ook met de kinderen gelijk naar buiten gegaan en de vlaggetjes vielen gelijk op en toverde weer de kuiltjes in de wangen en dit kindje wist ook gelijk de reden van de vlaggetje en wilde het liefst ook gelijk het gebak opeten dat hij mee genomen had. Alleen ik vind gebak zo kort voor de lunch geen goed idee en vertelde dat we vandaag in de ochtend fruit zouden eten en vanmiddag na hun dutje feest gingen vieren.

De ochtend hebben we dus gevuld met boodschappen doen, fruit eten en de kindercamping opbouwen. Dat laatste hoef je dus maar één keer gedaan te hebben om geroutineerde kampeer-peuters om je heen te hebben, ze wisten precies waar de tentjes in de schaduw staan en hoe ze in de lucht gegooid moeten worden om ze vervolgens als tent te zien landen, het was zo grappig en ik ben ervan overtuigd dat ik rustig dit alleen aan deze kinderen had kunnen overlaten.

Of het nu kwam omdat ze wisten dat er een feestje zou zijn of dat het toeval is weet ik niet, maar een half uur eerder dan anders hoorde ik over de babyfoon die tussen hun tentjes instaat en waarvan ik de andere helft bij me heb zodat ik ook elders in de tuin kan zijn mijn naam roepen met de mededeling dat ze wakker waren.

Party-time dus en onze eigen pubers doen daar ook maar al te graag aan mee, die zijn zelf van baby af aan opgegroeid in de kinderopvang en dit soort activiteiten is naast normaal ook gewoon sentiment voor hun. Uiteraard hebben we verjaardag liedjes gezongen, limonade gedronken en gebak gegeten en tot slot mocht de jarige job een cadeautje uitpakken en zo was er alweer een dag vol belevenissen.

Als je dan net drie jaar geworden bent , een feest in het weekend gehad hebt en dan nog een feestje bij de opvang ben je best moe, zeker als je een half uur korter geslapen hebt dan anders en spelen kwam er niet meer echt van, maar lekker op de bank hangen en kletsen met de oppas en twee grote jongens is best nog wel leuk. Ook hangen en relaxen is belangrijk als je het nodig hebt als peuter. Meehelpen de dieren verzorgen en de vissen tot slot voeren ging nog net.

Toch weer leuk zo’n verjaardagsfeestje, op naar het volgende verjaardagsfeestje.

Dit bericht is geplaatst in Kinderopvang "Trammetje 26". Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *