Een volière

Nu Erve pluis af is en er ruimte daardoor ontstaan is onder de veranda waar de kip en konijnen eerder woonde is vriendlief begonnen aan de volière, het laatste deel van de minikinderboerderij.

Naast dat daar een volière komt is daar nu ook ruimte voor een overdekte buitenspeelplaats voor de kinderen van Trammetje 26 en eventueel kunnen de iets oudere peuters daar ook hun middagdutje uit de zon en regen doen bij warm genoeg weer. Afgelopen zomer was al gebleken dat de kinderen die toen al zo nu en dan kwamen buiten in hun peutertentjes nog beter slapen dan binnen, het zal de gezonde buitenlucht zijn die dat voor elkaar kreeg. Ze vonden het bovendien al een feest hun goedgekeurde peutertentjes in de lucht te gooien en te zien landen als een tentje, er is toch al heel wat keertjes een mini-camping gebouwd zo, maar nu kan dat ook onder de overdekte veranda.

Onder de volière kan mooi het speelgoed van de kinderen opgeruimd worden zodat na werktijd er ook een heerlijk opgeruimd plekje is voor ons. Ik zie ons nu al op mooie lente- en zomeravonden zitten in de loungehoek van de veranda met een goed boek en een fluitconcert van kanaries en zebravinkjes die samen met dwergkwartels in het voorjaar de volière zullen gaan bewonen en met een beetje geluk dat begeleid door de piano van de buurman die pianist is en prachtig kan spelen.

Nu was ik al erg gelukkig met de kinderopvang die ik elders in het land had twaalf jaar lang voordat ik hierheen verhuisde, maar hoe Trammetje 26 geworden is overtreft dat zeker en dan is het nog niet eens helemaal af. Ik voel me oprecht een geluksvogel door de ruimte die hier is en met mijn vriend die timmerman is en meehelpt er een prachtige opvang van te maken met zijn vakmanschap.

Wat nu nog moet gebeuren aan de volière is een muurschildering of iets dergelijks, vriendlief doet het timmerwerk maar vind dat er van mij ook een persoonlijke handtekening in de vorm van een creatief stukje bij moet. Ik ben dus volop aan het brainstormen wat te doen met dat stukje overgebleven muur in de volière en er beginnen al wat ideetjes te borrelen.

Ik heb zin in het voorjaar, dan kan ik met de kinderen de cavia’s en nog een kip erbij uitzoeken. De vogeltjes heeft vriendlief meer verstand van, hij heeft al eerder een volière gehad en ik niet, ik ben dus benieuwd naar die ervaring en vooral ook hoe de kinderen het gaan vinden.

Zo dagdromend over de aankomende plannen moet ik toch zeggen dat ik me niks leukers voor kan stellen dan gastouder zijn voor je beroep, had ik op kantoor gezeten had ik niet met mooi weer lekker buiten bezig kunnen zijn en genieten van vrolijk spelende kinderen die met nog zo’n open houding en verwondering de wereld aan het ontdekken zijn, met slecht weer kan ik datzelfde ook in de binnenruimtes doen. Als het gaat om nuttig zijn, hoe nuttig is het om kinderen te begeleiden zodat ze alle kansen krijgen zich te ontwikkelen met een op maat gemaakte begeleiding. Als het om dankbaar gaat, ik mag zorgen voor kinderen, het dierbaarste wat ouders in hun leven hebben.

De deuren van Trammetje 26 zijn nu al een paar maanden officieel open, dat was vorig jaar het doel, nu hoop ik dat voor dit jaar de paar plekken die er nog zijn gevuld gaan worden, ik heb er zin in.

Dit bericht is geplaatst in Kinderopvang "Trammetje 26". Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *