Kerst-ontbijt bij Trammetje 26

20151223kerstontbijtBij ‘Trammetje 26’ hebben we de hele week het thema kerstmis. Dit betekent dat we kerstliedjes zingen, batterij-kaarsjes branden, de opvang in kerstsfeer hebben gedecoreerd en er kerstverhaaltjes verteld worden.

Ik vind dit een erg gezellige tijd en bedenk me bij elk lichtje in de boom en elk kaarsje dat brand dat het voor iemand is die een lichtpuntje in zijn of haar leven kan gebruiken. Het zijn de dagen dat ik nadenk over samen zijn en lief zijn voor elkaar en soms vraag ik mezelf ook af waarom dat vaak alleen met kerstmis vragen zijn die mensen bezig houden.

Door de behoefte aan je dierbaren om je heen ook dagen die eenzaam kunnen zijn omdat één of meer van je dierbaren er om wat voor reden dan ook niet bij kan zijn en je het gemis nog meer voelt dan anders.

Toch ook een tijd van hoop en positief blijven, dat alles eens goed komt, de wereld wat liever voor elkaar wordt en je altijd zelf in ieder geval je bijdrage daaraan mag leveren.

In ieder geval is kerstmis voor mij een tijd waarin je het extra gezellig wil maken, zo ook hier dus bij Trammetje 26. Gisteren heb ik met de kleintjes de kerstinkopen gedaan voor het kerstontbijt deze ochtend, want ook peuters genieten al van gezelligheid, met elkaar aan tafel gaan en batterij-kaarsjes branden.

Extra feest was het voor hun, want ze mochten de kerstmutsen op en mee in het Trammetje. Normaal doen we geen mutsen of petten op aan tafel, maar vanochtend maakten we een uitzondering. De kerstboom mocht op tafel erbij en de kinderen bekeken met pret-oogjes hun ontbijtbordje met hun kerst-ontbijt erop en hun beker met chocolademelk in plaats van melk.

Dat ontbijt met de peuters vind ik altijd al gezellig, maar vanochtend had het toch iets extra bijzonders, dit is wel een erg leuke start van de dag.

Zo in december kijk ik ook meestal wat terug op het jaar dat bijna om is. Dit jaar is het nog de opbouwfase nadat het roer om ging en ik ben benieuwd hoe alles zich in het nieuwe jaar ontwikkeld en welke kansen er komen. Ik heb er in ieder geval zin in en wens alle lezers van mijn blog dan ook alvast fijne kerstdagen een een gelukkig nieuwjaar.

Dit bericht is geplaatst in Kinderopvang "Trammetje 26". Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *