Een klimtoestel voor Trammetje 26

20160531KlimtoestelBij de binnenruimtes ben ik helemaal tevreden over Trammetje 26 en ook de bolderkar in de vorm van een echt Trammetje is meer dan naar mijn zin en belangrijker nog, de kinderen die erin vervoerd worden vinden het elke keer opnieuw leuk om erin mee te mogen.

Toch buiten is wel een begin gemaakt met speelplekken en veilig is het er ook, maar ik miste wat uitdagende speelelementen. Onze tuin is groot genoeg dus voor een creatieve geest ruimte genoeg om er iets leuks in te bouwen. Afgelopen weekend na even een aantal uurtjes weg geweest te zijn kwam ik thuis en bleek daar opeens verandering in gekomen te zijn, want vriendlief en jongste zoon bleken het project “Klimtoestel voor Trammetje 26” gestart te zijn.

Mooier nog, ze hebben niet alleen een klimtoestel gebouwd, maar ook nog eens gelet op veiligheid, iets dat ik erg belangrijk vind. Zo bleken er latjes tussen de traptreden te zijn zodat de kinderen niet tussen de treden door kunnen en boven is elk stukje waar geen trap of glijbaan op uit komt afgezet met een hekje. Met een beetje fantasie veranderd dit klimtoestel vast zo in een oogwenk van een uitkijktoren naar een heus piratenschip, net wat de kinderen er op dat moment in zien.

Vanochtend was het dan zo ver, het klimtoestel was klaar en dit was de eerste dag dat de kleintjes het klimtoestel konden zien en uit proberen. Ik had ze al verteld dat er een verrassing in de tuin was en het geen opblaaskasteel was maar iets anders dat niet meer weg hoeft. De kinderen konden dan ook niet wachten tot we de tuin in gingen en werden eerst stil van toen ze het klimtoestel van een afstandje bekeken, helemaal onder de indruk. Toen ik ze vroeg of ze erop wilde spelen keken ze me met stralende oogjes aan, dat wilden ze wel, wat een feest was dat voor de kleintjes. Ik heb het even aangekeken en keek net zo tevreden schat ik in als de kleintjes, wat een plezier hadden ze. Vanmiddag als mijn eigen mannen er weer zijn kan ik ze vertellen dat hun project “Klimtoestel voor Trammetje 26” helemaal geslaagd is.

Onder het klimtoestel is ruimte om hutten te maken of om de tentjes tijdens hun middagdutje neer te zetten wanneer de kinderen ervoor kiezen met mooi weer hun middagdutje buiten te houden. Elke keer opnieuw ben ik verbaasd wanneer mijn vriend met resten hout thuiskomt en zie wat zijn handen daaruit kunnen bouwen. Onze jongste twee nog thuiswonende kinderen inmiddels 13 en bijna 17 jaar krijgen ook steeds meer interesse om dan mee te helpen. Ze zijn zelf in de kinderopvang die ik toen in de omgeving van Nijmegen had van baby af aan opgegroeid en hoe groter ze worden hoe meer sentiment het bij hun lijkt op te roepen. Eerder om te spelen en om op te groeien tussen de andere kinderen, nu om mee te helpen er een leuke opvang voor de kleintjes van te maken. Ik voel me zo’n geluksvogel met hun steun, want als je gastouder bent betekend dat ook dat je partner en kinderen hun huis en ruimte voor een gedeelte delen met oppaskinderen. Mijn partner vind het alleen maar leuk, die kan creatief zijn en onze eigen jongens zien me toch het liefst zoals ze me altijd al kennen van baby af aan als gastouder en zo goed als altijd thuis ook voor hun. De kleintjes, die vinden een paar van die grote jongens in huis wel heel interessant, zeker als ze ook nog eens af en toe samen met de bal willen spelen of een praatje met de kleintjes komen maken.

Met dit klimtoestel wordt het tijd om toch maar eens echt uit te gaan breiden, tot nu toe hield ik het even bij twee kinderen in de opvang en incidenteel één of twee kinderen extra als het zo uitkwam, maar de tijd is er klaar voor en ik ook, wat mij betreft is er plek voor meer kinderen na de grote vakantie of misschien wel iets eerder als het zo loopt. Wie weet wat er in de toekomst nog meer komt dan dit klimtoestel, ik heb best nog wat ideetjes en vriendlief kennende bedenkt hij vast ook nog iets leuks.

Dit bericht is geplaatst in Kinderopvang "Trammetje 26". Bookmark de permalink.

3 reacties op Een klimtoestel voor Trammetje 26

  1. Hilde schreef:

    Wat geweldig, zulke handige en creatieve mannen in huis! Een hoop speelplezier voor de kleintjes :-).

  2. Petra Nijenstein schreef:

    Onze kinderen zitten al geruime tijd bij Trammetje 26. En vinden het helemaal fantastisch bij Natasja. Een echte aanrader.

  3. Natasja schreef:

    Fijn om te horen, die indruk geven de kinderen mij ook Petra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *