Pasen bij Trammetje 26

20160325PasenHet is me overkomen dat ik bijna Pasen vergeten was, de tijd vliegt dan ook voorbij als je met van allerlei projecten bezig bent. Toch wil ik Pasen niet vergeten, het zijn zo van die seizoens-evenementen die voor de kinderen extra leuk zijn en de sleur doorbreken, van die momenten waar je maar één keer per jaar aan kunt doen.

Gisterenochtend dus vroeg uit de veren om al is het wat laat de kinderopvang alsnog in paassferen te veranderen en gelukkig had ik alle paasdecoraties nog van vorig jaar en heb ik alsnog plannen gemaakt voor paasactiviteiten. Kinderen zijn dol op knutselen en het weer was niet geweldig waardoor de beslissing snel genomen was voor mij. Van eierdozen kunnen we kippen met een eierhoudertje eraan vast maken en bij de supermarkt had ik nog snel chocoladen paaseitjes en chocolade verrassings-eieren gehaald.

Ik heb altijd voorpret met dit soort activiteiten omdat ik weet hoe enthousiast de kinderen erop reageren. Voor kinderen zijn dagen als Pasen en andere feestdagen bijna avonturen en zodra ze binnen komen en zien dat de kinderopvang in een thema veranderd is, staan hun snuitjes op “vol verwachting” voor wat de plannen zijn. Kinderen zijn detail gericht en mijn verwachting dat de decoraties die ik aangebracht had voor Pasen dit jaar ze niet ongemerkt zouden blijven klopte.

De kinderen kwamen binnen en zagen gelijk alle decoraties en elke verandering, zelfs de subtiele onopvallende, waardoor ze ook gelijk wisten dat er iets speciaals was. Na het uitzwaai ritueel van hun moeder kwamen ze me dan ook elke verandering vertellen die ze zagen, zich niet bewust ervan dat ik ze natuurlijk al wist omdat ik ze zelf aangebracht had. Dat begon dus al enthousiast en vrolijk en ze luisterden dan ook vol aandacht toen ik vertelde dat het bijna Pasen was en de decoraties er daarom waren. Nadat ik de plannen voor de dag vertelde begonnen ze dan ook bijna te stuiteren en we begonnen daarom maar gelijk met de voorbereidingen, de eierdozen knippen in de vorm van een kippen en verven. De kinderen kunnen er nog geen kippen in zien, maar dat maakt ze ook niks uit, alleen met een kwast en glitterverf de stukjes eierdoos verven is op zo’n moment belangrijk voor ze, wat mij even de tijd gaf kammen en lelletjes van vilt te knippen en de snavels te maken. Terwijl de stukjes eierdozen droogden gingen we verder met een bordje versieren waar we stro en gras van papier op plakten.

Jonge kinderen worden snel moe wanneer ze bezig zijn met bijzondere activiteiten, het is het stukje spanning dat erbij komt kijken wat wel leuk is, maar best intens. Om een stukje rust te creëren besloot ik iets eerder te lunchen met de kinderen en een paasverhaal te vertellen over twee kinderen die paaseieren gingen zoeken omdat de paashaas de eieren verstopt had. Dit ook om te voorkomen dat ze boven hun boterham in slaap vielen en niet meer aan eten toekwamen.

Na hun middagdutje, gingen we verder met de paasstukjes en zagen ze opeens hun werk in resultaat veranderen. Je krijgt dan van die tafereeltjes als je naar de kinderen kijkt dat je hun oogjes opeens ziet glitteren van plezier en de wangetjes opeens rood kleuren en gaan glimmen en in gedachte zie ik boven hun blije gezichtjes gloeilampjes aanschieten omdat ze opeens een echte kip herkennen en een mini grasveldje. Echt geweldig om te zien, misschien gebeurde met mijn ogen en wangen wel hetzelfde om die kleintjes zo te zien.

Het hoogtepunt was toch wel het paas-verrassingsei in de kip te zetten en de kleine chocolade-eitjes op het vastgelijmde stro te decoreren. Wat ben ik blij, al was ik dit jaar erg laat met Pasen voor te bereiden, dat we er alsnog wat mee gedaan hebben, erg leuk altijd die thema’s om aan te doen in de kinderopvang en alweer een mooie dag erbij die we kunnen toevoegen aan onze avonturen bij Trammetje 26.

Dit bericht is geplaatst in Kinderopvang "Trammetje 26". Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *