Een politieagent op bezoek bij Trammetje 26

Als gastouder maak je soms wat mee, maar in de bijna 18 jaar als gastouder viel vandaag toch echt onder uitzonderlijk op meerdere vlakken, van een unieke gebeurtenis tot de waakzame en dienstbare houding van de politieagent die op bezoek kwam.

Wat is er gebeurd…, er is een kindje, ik schat 1,5 tot 2 jaar op een drukke weg gevonden, spelend met een bal, zonder schoentjes, niet gekleed of het de bedoeling was buiten te spelen en geen volwassenen in de buurt die bij dit kindje leken te horen, hierbij laat ik de beschrijving ivm de privacy van het kindje en familie. Een paar oplettende dames vonden het niet kloppen, hebben nog extra goed gekeken of ze iemand zagen en hadden aan voorbijgangers gevraagd of ze dit kindje kende, maar dat bleek niet het geval.

De dames besloten met het kindje naar mij te komen omdat ik zichtbaar van de straat een kinderopvang heb en dit kindje misschien wel kende, maar dat was niet zo, ik heb dit kindje nog nooit eerder gezien, toch in overleg en omdat ik alle voorzieningen  bij de hand heb voor baby’s, dreumesen en peuters besloten we dat dit kindje bij mij zou blijven. Ondertussen heeft één van de dames de politie ingelicht over de situatie en verteld waar het kindje verblijft, mochten de ouders of verzorgers gevonden worden.

Ik besloot dit kindje dat zichtbaar onder de indruk was van zijn avonturen wat af te leiden door wat speeltjes neer te zetten en dan wat te drinken en een boterham te geven omdat ik niet wist hoelang dit kindje dat niet gehad heeft. Dat lukte prima, nog geen vijf minuten later speelde de dreumes er lekker op los en had de helft van het drinken al op. Een gesprek leek er niet in te zitten zoals ik al vermoedde, ik denk dat het kindje er nog iets te jong voor was, maar dit kindje leek me wel redelijk te begrijpen en leek niet verlegen.

Terwijl ik wachtte op de politie was ik me toch wel suf aan het piekeren wat het verhaal achter dit gevonden en voor mij onbekende kindje was, het kindje zelf leek zich er niet druk om te maken, die speelde lekker alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Ook toen de politieagent gearriveerd was bleek dit toch wel een zeldzame gebeurtenis, ook hij had zo’n situatie nog nooit mee gemaakt, maar wist prima met de situatie om te gaan en ik moet zeggen dat ik onder de indruk was van de waakzame en dienstbare houding zoals op zijn visitekaartje stond. Voor mij is het geen probleem onverwachts voor baby’s, dreumesen, peuters en grotere kinderen te zorgen als is het voor langere tijd, maar in dit geval komt er veel meer bij kijken dan ik in kon schatten.

De politieagent en ik vonden beiden dat het voor dit kindje beter was mits het kon, bij mij te blijven totdat de “zaak” opgelost was en dat was voor mij ook geen probleem, alleen vroeg ik de agent of ik wel zo met het kindje mijn boodschappen kon halen als ik mijn telefoon bij me had zodat ik bereikbaar was en daar kwam opeens de professionaliteit van de politieagent om de hoek. Het leek hem geen goed idee met dit kindje over de straat te gaan, het kindje zou herkend kunnen worden en we weten niet wat de reden was dat het daar, niet op buitenspelen gekleed was. Het zou om ontvoering kunnen gaan of om een vechtscheiding waar een kindje zonder toestemming meegenomen is. Bij deze mogelijkheden had ik totaal niet stil gestaan en buiten dat mijn gevoel zei dat ik goed voor dit kindje zou zorgen besloot ik het ook te beschermen mocht dat nodig zijn. Ook mocht ik het kindje aan niemand meegeven, zelf niet aan de ouders, de politieagent zou het eerst uitzoeken of het wel echt de ouders zijn en we spraken af dat ik hem gelijk zou bellen als ik wat hoorde of wanneer iemand zou komen om het kindje op te halen.

Net toen de politieagent wilde gaan stond er een mevrouw (zichtbaar van slag) en een meneer voor de deur en voor mij leken zo te zien aan het gezicht van de vrouw de kwartjes op zijn plek te vallen. Dit kindje is waarschijnlijk in een onbewaakt ogenblik gewoon de wereld aan het verkennen geweest, dat doen kleine kinderen nu eenmaal en soms zijn ze dan sneller dan je inschat, het is deze moeder vast niet als enige overkomen. Gevaarlijk is het wel, dit kindje is van een gevaarlijke straat gehaald, spelend met een bal, dezelfde afstand de andere kant op is een riviertje.

Gelukkig waren er oplettende buurtgenoten die dit kindje vonden en zich over dit kindje ontfermde en ik kon het kindje een veilige plek bieden totdat het opgelost was, maar vooral was ik onder de indruk van de politieagent die zo professioneel was elk scenario in gedachte had en dacht aan de veiligheid van dit kleine kindje. Deze politie agent was dus waakzaam en dienstbaar zoals op het visite kaartje stond dat ik kreeg zodat ik hem kon bereiken. Top!

Dit bericht is geplaatst in Kinderopvang "Trammetje 26". Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *