De website van “Trammetje 26” is geüpdatet

20160724TrammetjeLogoEr is afgelopen periode veel gebeurd, allemaal positieve zaken waardoor ik nu graag mijn website van “Trammetje 26” wilde updaten.

In de afgelopen periode ben ik druk bezig geweest met het onderzoeken hoe ik mijn kinderopvang verder vorm wilde geven en of ik kon en wilde uitbreiden.

Als je met kinderen werkt moet je dat heel serieus nemen, kinderen zijn in ontwikkeling en verzorging afhankelijk van je. Als gastouder moet je jezelf heel bewust zijn of je kinderen wel kunt bieden wat ze nodig hebben is mijn overtuiging. En ook naar de ouders toe is dat toch minstens zo belangrijk dat je die instelling hebt, ze vertrouwen je toe wat hun het meest dierbaar is.

Zo nu en dan kinderen opvangen, twee schatjes zoals afgelopen maanden ging heel goed, maar wat ik eigenlijk wil is weer vier dagen per week meerdere kinderen opvangen net zoals ik voor de verhuizing naar de Achterhoek deed. Ook voor de kinderen vind ik het veel leuker als er meerdere kinderen zijn om mee te spelen. In mijn oude woonplaats  was mijn kinderopvang vier dagen per week open, zo’n 11 uur per dag en ving ik tot 6 kinderen per dag op. Dat is toch hele andere koek dan zo’n twee dagen per week twee kinderen een aantal uur, hoe leuk ook dat al is en hoeveel plezier ik gehad heb om dat te doen afgelopen maanden.

Daarnaast moet je aan veel eisen voldoen als je officieel gediplomeerd en geregistreerd gastouder wilt zijn en datzelfde geldt voor de ruimte waar je de kinderen wilt opvangen. Zo éénvoudig was het dus niet ondanks dat ik als gediplomeerd en geregistreerd gastouder al vele jaren gewerkt had in mijn vorige woonplaats elders in het land, ook hier moest alles weer aan de normen voldoen.

Afgelopen maanden ben ik daar dus druk mee bezig geweest en het is gelukt, “Trammetje 26” is officieel goedgekeurd en geregistreerd en kan ik officieel beginnen en uitbreiden tot zes kinderen per dag en dat is nu ook op de website van “Trammetje 26” te lezen.

Best grappig, om me heen hoor ik blije geluiden van mensen die vakantie hebben gekregen en ik ben vooral blij dat ik weer echt kan beginnen met werken. Heel gunstig die vakantiegangers want nu kan ik al per direct beginnen met vakantieopvang van kinderen waarvan de gastouder op vakantie gaat.

Voor mij was dit reden om mijn website van “Trammetje 26” te updaten en aan te passen naar hoe ik met de GGD en het Gastouderbureau heb afgesproken te gaan werken en ik heb er vreselijk veel  zin in om officieel te starten.

Vanaf augustus gaat de werkwijze zoals nu op mijn site staat in en er zijn al meerdere kinderen aangemeld. Dat is dan ook het voordeel van als je geduld heb moeten hebben en eerst moet zorgen dat de boel volledig in orde is, dat je super gemotiveerd ben.

Er is wel wat anders aan de opvang zoals ik die in mijn vorige woonplaats had, toen wist ik in ieder geval dat ik gastouder wilde zijn totdat mijn eigen jongens groter waren, maar nu heb ik door dat hoe groot zij zijn geen verschil maakt voor mijn passie te willen werken als gastouder. Gastouder zijn is ongeacht de leeftijd van mijn eigen kinderen gewoon toch echt mijn passie om als vak uit te oefenen. Bij “Trammetje 26” is de periode dus niet beperkt totdat mijn kinderen groot zijn, nu zijn mijn plannen gastouder te blijven tot mijn pensioen en wellicht langer als ik kan en wil.

Wat ook nieuw is zoals op de website van “Trammetje 26” te lezen is en wat bij de vorige opvang niet mogelijk was is dat we hier buiten in de grote tuin die we hebben een soort mini-kinderboerderijtje bij willen maken en de eerste dieren naast onze hond zijn er al, twee konijnen en een kip. Daarnaast een voor de veiligheid afgedekte vijver waar de kinderen niet in kunnen vallen met veel en grote vissen die gevoerd kunnen worden door de kinderen. Ik hoop dat de dieren uitgebreid gaan worden binnenkort met meer kippen, cavia’s en een volière met vogeltjes.

Dat ik besloten heb dat ik gastouder wil blijven ondanks dat mijn eigen kinderen al groot zijn, is ook de reden dat ik trainingen en cursussen blijf volgen die een positieve invloed hebben op “Trammetje 26”. En onlangs heb ik er een certificaat bij van de Basis Training ZaaiGoed, een ontwikkelingsmethode waar ik in de opvang mee werk die niet alleen voor de kinderen positief is maar ook voor de gastouder omdat je leert nog beter te kijken naar de ontwikkeling van kinderen en hoe je die kan stimuleren op een leuke en speelse manier, wat maakt dat je ook je eigen ontwikkeling meeneemt.

Voor de liefhebbers, kijk gerust op mijn website om te zien hoe die geworden is.

http://www.trammetje26.nl/

Dit bericht is geplaatst in Kinderopvang "Trammetje 26". Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *