Alweer een leuke dag bij de Torenmolen in Zevenaar

Zaterdag besloot ik niet te gaan draaien op de molen in Posterenk, dit omdat ik nog een hobby heb die niet goed samengaat met het molenaarsschap, namelijk gitaar spelen en ik had beloofd op het buurtfeest  eerste Pinksterdag samen met mijn buurman die pianist is en daarnaast geweldig accordeon kan spelen voor wat live muziek te zorgen en dat gaat niet met gebroken nagels. In plaats van draaien op de Wilpermolen besloot ik bij de molenaar van de torenmolen in Zevenaar te gaan buurten zodat ik met het op en afzeilen niet mijn nagels kon breken, iets dat regelmatig voorkomt en wat ik als ik gewoon zelf speel niet erg vind maar wanneer ik samen speel op een buurtfeest wel.

Een goede keus bleek het om naar Zevenaar te gaan omdat deze molenaar van plan was te oefenen met takelingen in touwen te maken, iets dat erg handig is te kunnen als molenaar zodat je de touwen van de zeilen dan makkelijk zelf kan repareren. Als ik voorzichtig zou zijn ging ik ervan uit dat mijn nagels dat wel zouden overleven.

Takelingen maken, ogen, enz… had ik al een paar keer geoefend, maar deze extra oefening in Zevenaar kon geen kwaad omdat ik gezien had op de Wilpermolen dat die touwen van de zeilen een opknapbeurt verdienden. En nog leuker werd het toen bleek dat deze molenaar nog een nieuw reparatie-setje over had om zeilen en touwen te repareren en ik die mocht overnemen.

Deze molen-zaterdag heb ik niet gedraaid, maar was dus meer dan nuttig en bovendien erg leuk, altijd leuk om van meer ervaren molenaars te blijven leren.

Met een mooi reparatiesetje en de reparatieoefeningen deze dag, kijk ik al uit naar komende zaterdag om met de kennis en het materiaal aan de slag te gaan en de touwen van de zeilen van de Wilpermolen op te lappen. Een dagje buurten in Zevenaar staat toch elke keer weer garant voor een stukje ervaring en kennis erbij. Nu kon ik toch een molendag hebben en bovendien zijn mijn nagels heel gebleven, voor de liefhebbers die zich afvragen hoe dat gitaarspel met de buurman klonk, het is te zien en horen op de volgende link, vooral vanaf minuut 7 waren complete nagels een must: https://www.youtube.com/watch?v=VVxN65J6eTQ&t=9s

Dit bericht is geplaatst in Molens. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *