Een luchtkasteel in de tuin

20160517LuchtkasteelKinderen hebben energie genoeg, ze springen, spelen en rennen daarom graag. Dat we hier dan een grote tuin hebben komt goed uit, maar vandaag hebben de kinderen wel heel veel geluk.

Afgelopen weekend was namelijk het jaarlijkse buurtfeest en dit keer was dat bij ons in de tuin. Voor de kinderen van de buurt was er een luchtkasteel geregeld zodat ook zij zich goed konden vermaken en daar is dan ook goed gebruik van gemaakt. Omdat het luchtkasteel pas vanavond opgehaald kan worden hebben de kinderen bij het Trammetje 26 dus geluk, want vandaag wordt het luchtkasteel nog een laatste keer op geblazen en mogen ze er nog op springen.

Het springkussen in de vorm van een groot luchtkasteel is alleen zo groot dat we ook besloten hebben verschillende buurkinderen nog een keer uit te nodigen vanmiddag, tenslotte komt het niet vaak voor dat er zo’n enorm kasteel in de wijk staat. Maar vanochtend hadden de kinderen van Trammetje 26 het grote kasteel voor hun alleen.

Nadat ze gebracht werden door hun moeder hebben we eerst even de boodschappen gedaan en toen we terugkwamen had vriendlief die een dagje vrij is het luchtkasteel al opgeblazen. De kinderen waren er stil van en met grote ogen bleven ze kijken naar het kasteel en vroegen niet eens of ze erop mochten. Toen ik ze vroeg of ze er graag op wilde kregen keken ze me aan met een blik van mag het echt? Geweldig, soms zijn die kleintjes zo onder de indruk dat ze gewoon stil vallen.

Samen met de kinderen liep ik naar het kasteel toe en ze wisten al precies hoe zo’n springkussen werkt, want één van de jongetjes zei dat de schoentjes wel uit moesten, dus gingen de schoenen uit en klommen ze op het kussen. Nog even voorzichtig dat ze echt in het luchtkasteel mochten springen begonnen ze een beetje te springen, maar al snel kwamen ze los en begonnen ze te dollen, springen en plezier te maken en ik heb ze lekker hun gang laten gaan, de zeldzame keer dat zo’n springkussen er is in onze tuin, mag daar dan ook goed gebruik van gemaakt worden.

De boterham ging er dan maar met moeite in, ze waren moe van al dat springen en gingen graag hun tentjes in om een siësta te houden. De tentjes heb ik voor vandaag toch maar binnen op gezet heb, zo warm is het niet en als ze vanuit hun tentjes het springkussen zien staan, betwijfel ik of ze wel gaan slapen. Nu met het vooruitzicht dat ze na hun middagdutje weer mogen springen in het luchtkasteel sliepen ze zo en vanmiddag mogen ze met alle andere kinderen die komen samen springen.

Dat was dan toch boffen dat het luchtkasteel pas vanavond opgehaald wordt.

Dit bericht is geplaatst in Kinderopvang "Trammetje 26". Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *