Een kerstster in de wiek

20151219molenkerstHet is nu twee weken geleden dat ik gezakt ben voor mijn regionaal examen op de molen. En vorig weekend had ik naast dat ik weinig tijd had vooral even geen zin om naar de molen te gaan, iets dat maar zelden voor komt.

Toch afgelopen weekend had ik weer wel zin, dus mijn molen-overal aan en op naar de molen.

Naast de molenaar is er sinds kort nog een molenaar in opleiding bij, geen overbodige luxe omdat het voor de veiligheid beter is dat er meer molenaars aanwezig zijn en ook voor de gezelligheid is het leuker.

We hadden ook bezoek van een molenaar die al heel lang molenaar is en waar ik ook een dagje mee heb mogen draaien voor mijn uren op andere molens.

Uiteraard hebben we het nog uitgebreid gehad over het examen en plannen gemaakt voor een volgende poging. Ter voorbereiding heb ik besloten om komend half jaar tot volgend examen zoveel mogelijk op andere molens te gaan meedraaien, dit omdat ik toch eigenlijk het liefste op de thuismolen ben en het toch altijd lichtelijk spannend vind elders mee te draaien en juist dat is dan ook juist de reden waarom ik van plan ben dat toch te gaan doen. Zo hoop ik dat ik minder last heb van examenvrees en het meer went om op andere molens ervaring op te doen. Tot nu toe koos ik ervoor dat niet meer uren te doen dan noodzakelijk, maar zeker nadat de molenaar me wat dingen vroeg die mis gingen op het examen en die nu uiteraard wel goed gingen op de thuismolen lijkt dit me een noodzakelijke manier van voorbereiden voor over een half jaar. Bovendien is het altijd leerzaam om op andere molens mee te draaien, molens in het echt te zien is toch anders dan op de plaatjes uit de lesboeken.

Komende tijd ga ik een lijstje maken van molens die ik graag wil bezoeken. Ik heb er al een paar in gedachte en heb van verschillende molenaars al uitnodigingen gehad eens bij hun mee te draaien en ga zeker in op die uitnodigingen. Voor mijn molenblogs is dat wel leuk, ik zal vast voldoende te zien krijgen om over te schrijven.

Om toch nog even over de thuismolen te schrijven, met de kerst hangen we altijd een verlichte ster bovenin de wiek, zo ook dit jaar. Altijd toch een leuk plaatje en echte kerstsfeer met zo’n ster. De ster is gemaakt van een houten frame met een lichtslang erom heen, dat werkt perfect de ster is zo van beide kanten verlicht.

Dit bericht is geplaatst in Molens. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *